Yrket

yrket

Bilsadelmakare – kompetens & detektivarbete

Kompetens inom hantverket i kombination med intresse för bilhistorik. Där har du egenskaper som väl speglar bilsadelmakarna vid specialverkstäderna runt om i Sverige.

Mycket av bilsadelmakarens arbete består av invändiga totalrenoveringar av veteranbilar. En helt urtagen bil förvandlas, med hjälp av specialverktyg, till en bil med originalinredning. Men Bilsadelmakaren är självklart även räddningen för bilägare med nya bilar. Ett hål i ett skinnsäte är ingen katastrof t.ex. Efter reparation och infärgning är skadan nästan omöjlig att urskilja med blotta ögat.

Bilsadelmakaren hjälper dig med: Dörrsidor, innertak, instrumentbrädor, MC-sadlar, mattor, nackstöd, skoterdynor, suffletter, säten, sätesvärmare, vinyltak, skinn- och vinylreparationer, kompletta skinninredningar, flygplans-, buss- och helikopterinredningar med mera.

Dessutom kan du i regel handla materialen hos bilsadelmakaren om du vill göra jobbet själv

Ergonomiskt hjälper dig bilsadelmakaren även att anpassa sätet i din vardagsbil eller ditt arbetsfordon så att du slipper sitta illa.

Kompetensen inom yrkesgruppen är mycket bred och hantverkskunnandet stort. Men resultatet uppnås också tack vare stor materialkännedom. Det vill säga att rätt material används vid varje enskilt tillfälle. För bilsadelmakare är underarbetet av största vik, det är förutsättningen för ett slutresultat med professionell prägel. Att anlita en bilsadelmakare ansluten till STM är också en garanti för att samlarobjektet renoveras med tyg eller skinn av rätt kvalitet. I bilsadelmakarens kontaktnät ingår tyg- och skinnleverantörer runt om i världen

(Källa: STM)

STM_logo